De geïntegreerde bedrijfssoftware voor de hovenier/groenvoorziener

Nieuws

NIEUW! De filterbouwer vereenvoudigd!

Het maken van filters levert vaak vragen op, reden om het scherm gebruiksvriendelijker te maken.

De veranderingen zitten met name in de leesbaarheid en duidelijkheid van de opties in het venster. De belangrijkste voorwaarde voor een goed filter is ongewijzigd gebleven. Denk eerst goed na wat u met het filter wilt bereiken en met welke criteria u die selectie wilt maken. 

De aanpassingen op een rijtje:

 1. Keuzeveld tabel
  Boven het al aanwezige keuzevak voor het veld is een keuze gemaakt voor welke tabel de gegevens bevat die in het filter gebruikt moeten worden. De volgorde van de tabellen in de keuze is verbonden met het onderdeel waar het filter wordt gemaakt. Dus eerst de tabel die hoort bij het scherm waar u in zit. Daarna komen onderliggende tabellen, dit komt meestal overeen met de tabbladen onder in beeld. Daarna komen de tabellen die naar het huidige onderdeel verwijzen.
 2. Vergelijking
  De toch wat cryptische opties als >= en <= zijn voorzien van een uitleg. Zo wordt het verschil tussen groter dan en groter of gelijk aan beter zichtbaar. 
 3. Datumbereik
  Zodra een datumveld wordt gekozen komt de knop datumbereik beschikbaar. Dit is een hulp om niet meer met groter en kleiner dan een datumbereik te filteren. De knop datumbereik gaat er van uit dat de eerste en de laatste datum die gewenst zijn worden opgegeven. Het is van – tot en met en niet tussen de ingegeven data. 
 4. Help
  Een snelkoppeling naar onze online handleiding waarmee u meteen op de juiste pagina terecht komt.
 5. Vervolgfilter
  Een keuze of het filter dat gemaakt wordt een nieuw filter is, het vorige filter verder moet beperken of het vorige filter moet combineren met de nieuwe voorwaarden. Deze optie is vooral handig als u een filter in stappen maakt.
 6. Zoeken
  Al heel lang aanwezig, maar helaas nogal eens over het hoofd gezien. Hiermee geeft u een trefwoord op van het onderdeel waarop u wilt filteren. Makkelijke voorbeelden zijn de groepen bij relatie en projecten kunnen worden ingevuld. Door te zoeken op “antwoord” worden deze snel gevonden.

SCREENSHOT maak uw eigen filter

Stel uw vraag Terug naar nieuwsoverzicht... >

BLIJF GEMAKKELIJK OP DE HOOGTE EN MIS NIETS

DIGITALE NIEUWSBRIEF

Schrijf je hier in en blijf gemakkelijk op de hoogte.

KENNISMAKINGSSESSIES

Download het overzicht. Bijeenkomsten door het gehele land.

DIRECT CONTACT

Direct contact